01 junio 2010

Anàlisi hisòric d'una fotografa







1.-EL MILICIANO CAIDO:Es tracta d'una foto en blanc i negre.Apareix un soldat,un milicià,en el moment de la seva mort situat en un camp.El milicià cau cap enrerre i esta soltant el fusil.
L'època es la guerra civil española(1935-39) in el lloc es Cero Muiano situat en Còrdova. L'autor es Robrt Capa, corresponsal de guerra.
L'acció rpresentada correspon als enfrontamens entre els milicians voluntaris de la republica i els rebels del bàndol franquista, a la zona d'Andalusia. Aquest Milicià en concret s'anmna Fderico Borrei ''Taino'' vivia a Alcoi era de Bnilloba es pensa que es ell perque es l'unica baixa enregistrada aquell dia de combats.
L foto s'ha convertit en una icona de les guerres perque capta el momenta exacte d la mort d'aquell milicia, pero estudis recents semblen apuntar a que la mort d'aquell milicia no es va produir en eixe moment i es posible que la foto siga un muntatge.

2.- EL HOMBRE DEL TANQUE.Es tracta d'una foto en color.Apareix un home plantat en mig de la plaça de Tianan Men amb uns tancs detinguts davant d'ell.L'home es desconegut però deu ser un home que vindria del supermercat per les boses que du a cada ma i es va rebelar ja que es va quedar plantat i el tanque es va detindre.
El lloc es la plaça de Tianan Men al 1989 en la revolta de China.
Hi han moltes teoris sobre el manifestant uns diuen que el van arrestar, altres diuen que el van fusilar...
La foto reflexa les manifestacions per part dels estudiants i del valor que va tenir aquella persona.
3.-LA FOTO DE KEVIN CARTER.Es tracta d'una foto en color.Apareix una xiqueta pobra sense roba tirada en terra i darrere d'ella hi ha voltor que aparentment va a menjarse'la.
La foto va sr publica el 26 de Març de 1993 al New York Times.Va rcibir el premi Pulizzer per aquesta foto.La foto esta feta a Sudan.
Kevin deia que no estava gens orgullós de la seva foto ja que aquella xiqueta estava morint-se de fam.Posteriorment va tenir molts problemes familiars i va entrar en el mon de les drogues, i, finalment es va suicidar.
4.-ALZANDO LA BANDERA EN IWO JIMA .La foto es en blanc i negre.Es tracta d'una foto en la que hi ha cinc soldats americans alçant la bandera americana.
La foto esta feta a Iwo Jima al 1945 feta per Joe Rosenthal.
L'esdeveniment representat es la victoria a Iwo Jima per part dels americans en la segona guerra mundial i estan fent un gest de superioritat col.locant la bandera.
La foto ha tingut una importància històrica rellevant ja que després s'han fet escultures, representacions a monedes,...es tot un símbol de victoria per als americans

1 comentario:

Anónimo dijo...

que serà la pàgina del bloc perfecte per a tot aquell que vulgui saber sobre aquest tema. Vostè sap molt de la seva difícil a la pràctica per discutir amb vostè (no és que realment vull ... jaja). Malgrat tot establir un gir totalment nou sobre un tema s'ha escrit sobre això per anys. Coses fantàstiques, simplement excel · lent!